Ανάπτυξη διαδικτυακών καταστημάτων με τη χρήση έτοιμων θεμάτων και προτύπων που προσφέρει η WordPress .

Παλαιότερα συναντούσαμε την WordPress κυρίως ως λογισμικό ανάπτυξης ιστολογίων, οι απαιτήσεις των καιρών όμως άλλαξαν και η ίδια ακολούθησε μια εξελικτική πορεία. Κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων συστημάτων δημοσίευσης, επεξεργασίας και μετατροπής των περιεχομένων (CMS systems) ηλεκτρονικών σελίδων ενώ το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται και στην ανάπτυξη πλατφορμών για διαδικτυακές αγορές τις γνωστές σε όλους μας online shopping platforms.

Αν λοιπόν η επιχείρησή σας αποδίδει τα μέγιστα, το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα θα είναι φυσικά και η ηλεκτρονική του υποστήριξη. Μία σελίδα για την προώθησή του ονόματος και των προϊόντων της κρίνεται στης μέρες μας απαραίτητη. Πως θα σας φαινόταν όμως αν εκτός από την απλή προώθηση η πώληση των προϊόντων σας να γινόταν και ηλεκτρονικά; Στο μεγάλο αυτό βήμα θα βρείτε αρωγό σας την WordPress η οποία προσφέρει τα γνωστά e-commerce themes και plugins. Πρόκειται στην ουσία για έτοιμα υποδείγματα ιστοχώρων τα οποία για να λειτουργήσουν χρειάζονται τα χαρακτηριστικά ενός καλαθιού αγορών -το Shopping cart κοινώς – ως πρότυπο ηλεκτρονικού καταστήματος. Εδώ πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι ενώ μερικά από αυτά τα πρότυπα έχουν ενσωματωμένες τις λειτουργίες που επιτελούν τα e-commerces, άλλα βασίζονται στην προσθήκη των πιο γνωστών από αυτά (e-commerce plugins).Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικά ορισμένα από αυτά τα θέματα.

Centindu Portfolio & Shop WordPress Theme

1

Το Centindu (δημιουργημένο με τη χρήση της WordPress) είναι πρότυπο το οποίο ενεργοποιείται από το WooCommerce plugin και αποτελεί μια πολύ καλή λύση για να αναδείξει την επιχείρηση, τη δουλειά που έχετε κάνει στο παρελθόν καθώς και το μαγαζί σας με μεγάλη ευκολία.

Γενικά Χαρακτηριστικά

 • Τα χρώματα του προτύπου είναι το γαλάζιο και γκρι ενώ παρέχεται και η δυνατότητα αλλαγής χρωμάτων και γραμματοσειρών (Google Fonts) για κάθε στοιχείο της σελίδας.
 • Ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις φορητές συσκευές ενώ έχει δοκιμαστεί σε συσκευές όπως iPhone, iPad και Android.
 • Κατά πλάτος έχει μήκος 960 px κα το περιεχόμενο μπορεί να μοιραστεί το πολύ σε δύο στήλες.
 • Διαθέτει συνολικά 11 ανεπτυγμένες διεπαφές χρήστη (Post types: Services/Team/Testimonials/Portfolio/Sponsors/Widget, Revolution Slider Widget, Social icons Widget, Twitter widget, Flickr widget, Contact widget) από τις οποίες οι 6 έχουν εφαρμογές carousel.
 • Από τον πίνακα διαχείρισης μπορείτε να προσαρμόσετε ολόκληρη τη δομή του θέματος.
 • Είναι συμβατό με τους περιηγητές IE8, IE9, IE10, Firefox, Safari,Opera, Chrome.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.

Justshop – Cake,Bakery,Drinks Shop WordPress Theme

2

Το Justshop είναι το καταλληλότερο θέμα της WordPress για πώληση φαγητού και ποτού, δημιουργημένο για το WooCommerce. Χρησιμοποιεί τεχνολογία τύπου Ajax για τη φόρτωση και φιλτράρισμα των προιόντων.

Γενικά Χαρακτηριστικά

 • Διαθέτει 5 διακριτές κεφαλίδες και άλλες τόσες χρωματικές παλέτες,12 πίνακες τιμών και ευέλικτο κώδικα για τη δημιουργία μενού.
 • Οι σελίδες μπορούν να προσαρμοστούν σε 2,3,4 ή 5 στήλες.
 • Είναι συμβατό με τεχνολογίες SEO καθώς και με τους περιηγητές IE8, IE9, IE10, Firefox, Safari,Opera, Chrome

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

Neighborhood – Responsive Multi-Purpose Shop Theme

3

Η κατασκευή του Neighbborhood είναι τέτοια που να επιτρέπει τη δημιουργία ιστοσελίδας οποιουδήποτε περιεχομένου καθώς το κύριο πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται, παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής στη δημιουργία διαφορετικών σελίδων το λεγόμενο Swift Page Builder. Για το λόγο αυτό τυγχάνει και ευρείας αποδοχής!

Γενικά Χαρακτηριστικά

 • Το μήκος του είναι κυμαινόμενο και εκτείνεται από 1170 px το μέγιστο ενώ μπορεί να προσαρμοστεί και στις διαστάσεις κινητού τηλεφώνου. Η ανάλυσή του είναι εντυπωσιακή σε όλες σχεδόν τις οθόνες συμπεριλαμβανομένων των φορητών υπολογιστών, iPad/Tablets, iPhones και κινητών τηλεφώνων. Μπορεί ακόμα να προσαρμοστεί και σε οθόνες αφής.
 • Διαθέτει απεριόριστους συνδυασμούς χρωμάτων ενώ παράλληλα ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει τους συνδυασμούς των χρωμάτων και να τους μεταφέρει σε άλλη ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί εξίσου το Neighbborhood.
 • Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μέσα από τις 600 και πλέον γραμματοσειρές ενώ το χρώμα, το μέγεθος και στυλ των γραμματοσειρών μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί.
 • Είναι συμβατό με τεχνολογίες SEO καθώς και με τους περιηγητές IE8, IE9, IE10, Firefox, Safari,Opera, Chrome

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

DownloadShop – Sell digital goods easily, WP theme

4

Για εσάς που ασχολείστε με τη διακίνηση ψηφιακών προϊόντων τοDownloadShop είναι αυτό που σας ταιριάζει διότι έχει σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για την πώληση τέτοιου χαρακτήρα αγαθών. Τα ψηφιακά αυτά προϊόντα πρέπει να εμπεριέχονται σε αρχεία ΖΙΡ και μπορεί να είναι εικόνες, γραμματοσειρές, βίντεο, εικονίδια και οτιδήποτε άλλο εσείς επιθυμείτε!

Γενικά Χαρακτηριστικά

 • Για την απόκτηση των προϊόντων είναι απαραίτητα δύο πράγματα. Ο αγοραστής πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα ενώ οι πληρωμές γίνονται μέσω PayPal. Εφόσον η πληρωμή έχει επιβεβαιωθεί από την PayPal τότε και μόνο τότε ο αγοραστής είναι σε θέση να κατεβάσει τα προϊόντα για τα οποία έχει πληρώσει.
 • Τα αρχεία προς πώληση μεταφορτώνονται και διαχειρίζονται από την καρτέλα Product Add/Edit screen ενώ πολλαπλές εκδόσεις ενός προϊόντος μπορούν να προστεθούν.
 • Είναι συμβατό με τεχνολογίες SEO καθώς και με τους περιηγητές IE8, IE9, IE10, Firefox, Safari,Opera, Chrome

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

Couture WordPress WooCommerce Theme

5

Το Couture WordPress αποτελεί επιλογή για αρχάριους με λίγο έως καθόλου εμπειρία στον προγραμματισμό ή για έμπειρους χειριστές οι οποίοι αναζητούν ένα θέμα για να το επεκτείνουν και να το προσαρμόσουν στα δικά τους μέτρα. Έχει ήδη εγκατεστημένο το WooCommerce πράγμα το οποίο σημαίνει πως ο χρήστης μπορεί αμέσως να πουλήσει τα προϊόντα του στο διαδίκτυο.

Γενικά Χαρακτηριστικά

 • Είναι πανεύκολο στην εγκατάστασή του διότι περιέχει demo xml αρχεία.
 • Περιέχει 500 και πλέον γραμματοσειρές (Google fonts) ενώ το ίδιο μπορούν να προσαρμοστούν και οι χρωματικές παλέτες
 • Το Couture είναι συμβατό με WordPress SEO.
 • Είναι συμβατό με τεχνολογίες SEO καθώς και με τους περιηγητές IE8, IE9, IE10, Firefox, Safari,Opera, Chrome

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα